23948sdkhjf

Logent bärgar högprofilkontrakt

Blir strategisk logistikpartner i försvarsindustrin.

Logent har tecknat ett femårigt avtal som strategisk logistikpartner till Saab, där man kommer att ansvara för interlogitiken av komponentförsörjning för Gripen och Saab i Linköping. Kontraktet skrivs när Saab står inför nya leveranser av Gripen till Sverige och Brasilien, och det blir extra viktigt att upprätthålla produktionskapaciteten.  

– För oss var det viktigaste kriteriet att hitta en partner som har förmågan att kontinuerligt utveckla vår interna logistik samt att bryta kostnadskurvan i samband med produktionsökningen, säger Malin Forslund, head of Procurement – Property and logistics Saab, i ett pressmeddelande. 

Till en början skapas ett hundratal arbetstillfällen för Logent i Linköping i och med det nya avtalet. Framåt finns en gemensam ambition att utöka samarbetet till andra områden.  

– Vi ser fram emot det första steget av vårt samarbete där vi ansvarar för hela internlogistiken för Saabs affärsområde Aeronautics inklusive komponentförsörjning till monteringsstationerna av Gripen, säger Mats Steen, so är CEO för Logent group. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11