23948sdkhjf

Video: Fords robot bär hem paketet till dig

Tillsammans med Agility robotics har Ford skapat roboten som ska komma med dina paket i en självkörande bil.

Det kommer nog att ta ett tag att vänja sig vid Digit, den nya, något människoliknande robot som Ford och Agility robotics skapat för att den ska kunna dela ut dina paket vid dörren. Speciellt när den kommer åkande i en självkörande bil. 

– Tillsammans kommer vi se till att utrusta självkörande fordon med teknik som hjälper till att göra något som hittills varit förvånansvärt svårt att göra – att få ditt paket levererat från bilen till dörren, säger Ken Washington, direktör för forskning och avancerad teknik på Ford, i ett pressmeddelande. 

Digit har två ben och går upprätt som en människa. Den kan gå i trappor och hanterar ojämna underlag. Samtidigt som den bär upp till 18 kilo tunga paket. 

– Vårt främsta mål att se till att robortarnas är säkra, pålitliga och kapabla att arbeta tillsammans med människor på olika intelligenta sätt. Genom vårt samarbete med Agility hoppas vi kunna ta fram det bästa sättet som våra självkörande fordon och Digit kan samverka på. Ytterligare mål är att utveckla denna leveransmetod och se hur den kan tas tillvara på i framtiden, säger doktor Ken Washington, direktör för forskning och avancerad teknik på Ford. 

Se Fords egen film som visar Digit i aktion. Skulle du vilja att den kom med paket till dig?

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.61