23948sdkhjf

Ökade lastkapaciteten – minskade transporterna

Kiviks musteri har minskat sina utsläpp av koldioxid.

Den som besökt Kiviks musteri vet att det är en bit att åka längs den lilla tillfartsvägen in i naturen mellan nationalparken Stenshuvud, Hanöbukten och äppelodlingarna. Detta har man nu försökt tackla genom att öka lastkapaciteten i bilarna. 

Initiativet har hittills varit lyckat, rapporterar nu Kiviks musteri i ett pressmeddelande. Antalet transporter har minskat med 21 procent, något som betyder en rejäl avlastning för vägen, som också trafikeras hårt av turister. Varje år tar musteriet emot mer än 200 000 besökare. 

Förändringen har gjorts i samarbete med logistikpartnern GDL, och tillsammans har man nu också börjat köra på HVO100, tillverkat av restprodukten tallolja från skogsindustrin, något som radikalt drar ner företagens koldioxidutsläpp. 

– Helt omslutna av naturen kan vi inte annat än bry oss om den. Vårt huvudmål är att minimera vår egen klimat- och miljöpåverkan. Som livsmedelsproducent måste man ta sitt ansvar, att ständigt arbeta för en hållbar produktion, säger Stina Andrén, hållbarhet- och utvecklingschef på Kiviks Musteri. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125