23948sdkhjf

Sverige drog ner Frejas resultat

Beskriver 2018 som ett tillfredsställande men inte lysande år.

Frejas omsättning under 2018 gick upp med 22,5 procent och landade på 3,12 miljarder danska kronor, motsvarande nära 4,5 miljarder svenska kronor. Resultatet före skatt gick ner till 38 miljoner danska kronor, en minskning med 56 procent, en siffra som påverkats starkt av engångskostnader i samband med uppköpet av Transcargo. 

Förvärvet är ändå en del i uppgången i omsättning. Freja har också öppnat ett nytt kontor i norska Ålesund och i sitt pressmeddelande skriver man att utvecklingen i Norge och Finland är mycket positiv. 

Som vi tidigare skrivit om på Transportnet lever dock inte den svenska verksamheten riktigt upp till förväntningarna, och därför gjorde Freja en rad omstruktureringar i Sverige. Inför 2019 budgeterar man med underskott och har fått ytterligare kapitaltillskott från moderbolaget. 

Andra ljusningar inför framtiden finns i det nyförvärvade bolaget i Polen, som visar en god utveckling med stor potential. Detta gäller även Kina. 

– Ett rimligt årligt resultat för 2018, men vi är båda redo att visa att vi kan göra det bättre. I år sätter vi störst fokus på vår nya position på den polska marknaden tillsammans med återetableringen av vår svenska verksamhet. Det kommer dock inte att påverka vår utveckling i Kina, Norge och Finland. Utvecklingen under första kvartalet 2019 visar att vi är på rätt väg, säger Jørgen Hansen, grundare och ordförande för Freja-koncernen. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125