23948sdkhjf

Efter nya uppköpet – når en halv miljard i omsättning

Scandinavian shipping and logistics förvärvar svensk speditör.

För ett år sedan köpte Scandinavian shipping and logistics Göteborgsföretaget Unitrans. Nu går man vidare och blir huvudägare i CR Cargo international, som bidrar med sitt utbud av transporter i Östereuropa, Centralasien och Mellanöstern. Tillsammans når man nu upp emot en halv miljard kronor i årsomsättning. 

 Uppköpen är bra investeringar, där de tre företagen bildar en starkare helhet tillsammans. Vi har ett långsiktigt perspektiv och satsar på en hållbar tillväxtresa med hänsyn tagen till både personal och affärer, säger Scandinavian shipping and logistics ägare Björn Eklund i ett pressmeddelande. 

Tanken är att CR Cargo ska drivas vidare som en självständig enhet med nuvarande vd:n Jim Unbeck kvar på sin post. Tillsammans erbjuder man en samlad produktportfölj. 

– Vi arbetar med marknader som kan vara mycket komplexa. Det ställs höga kunskapskrav kring dokumentation och lokal byråkrati. Exempelvis har vi spetskompetens gällande biltransporter för gods till Östeuropa och Ryssland medan Scandinavian shipping and logistics är särskilt starka på sjö-, projekt- och järnvägstransporter. Bolagen kompletterar varandra och vi har rätt förutsättningar att växa gemensamt, säger Jim Unbeck. 

Det blir heller inga direkta förändringar för personalen, som i dag räknas till drygt 50 personer i Sverige, Finland och Litauen, i de tre bolagen. 

– Med vår nya kapacitet bygger vi en bolagsstruktur som är tillräckligt stor för att attrahera, behålla och utveckla medarbetarna framåt. Det blir även enklare att expandera och etablera oss i fler länder, om vi så skulle önska, säger Björn Eklund. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141