23948sdkhjf

NCC får bygga höglagret i Gävle hamn

Automatiserad satsning för hantering av pappersrullar.

Det blir NCC som får uppdraget att bygga Gävle hamns unika, automatiserade höglager för pappersprodukter. Kontraktet innebär ett partneringsamarbete med ett ordervärde på 190 miljoner kronor. 

− Investeringen för en automatiserad anläggning för lagring och hantering av pappersprodukter, stärker hamnens konkurrenskraft och har stor betydelse för regionens pappersindustri. Volymerna i hamnen har ökat kraftigt, och när nu också containerterminalen fördubblar sin kapacitet, så tar vi viktiga steg mot fortsatt stark tillväxt, säger Gävle hamns vd Fredrik Svanbom i en kommentar.  

Projektet har beskrivits som en världsunik satsning på 12 000 kvadratmeter med 25 meter i takhöjd. NCC ska göra markarbeten, husbyggnad och installationer av bland annat kran och transportsystem. 

Kommunalägda Gävle hamn är beställare, och man planerar att hyra ut anläggningen till hamnoperatören Yilport. Det nya lagret placeras i anslutning till containerterminalen som just nu byggs ut för att stå klar i slutet av nästa år. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109