23948sdkhjf

DFDS tar över Stora Ensos trafik till Zeebrygge

Svenska Orient linien mister sitt uppdrag med pappersjätten.

Stora Enso har ingått ett avtal med DFDS om att årligen skeppa 700 000 ton pappersprodukter mellan Göteborg och Zeebrygge. Antalet är på fem år, med en option för Stora Enso att förlänga det med tre år. 

– Vi är väldigt glada att kunna utöka vårt samarbete med Stora Enso och ser fram emot att stödja deras tillväxt. Vi ser också fram emot att erbjuda transportmarknaden ytterligare kapacitet mellan Sverige och Belgien, säger Peder Gellert Pedersen, executive vice president, DFDS Group, och head of ferry division, i ett pressmeddelande. 

För att klara de nya volymerna kommer DFDS att öppna en linje mellan Göteborg och Zeebrygge, vilket utökar bolagets trafik mellan länderna från åtta till tolv avgångar i veckan. Sträckan kommer att trafikeras av tre fartyg. Slingeborg och Schieborg köps in, medan det tredje förs över från DFDS linje mellan Göteborg och Gent. 

Samtidigt meddelar Svenska Orient linien att de lägger ner SOL Continent line, som trafikerat samma sträcka för Stora Ensos räkning, och att man därför inte längre kan sälja extra fraktutrymme på linjen. 

”Vi tackar för de åren vi fick förtroende att jobba tillsammans med er på linjen Göteborg Zeebrugge och ser fram emot fortsatt samarbete i vår övriga trafik”, skriver man på sin hemsida. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096