23948sdkhjf

Scania i rikskampanj för servicetekniker

Vill avhjälpa bristen på arbetskraft i verkstäderna.

– Våra servicetekniker är hjältarna som hjälper åkerierna och bussbolagen att komma fram på vägarna. Servicetekniker är ett yrke att känna stolthet för. Utan dem stannar Sverige. Läkemedel når inte sjukhusen, butikerna blir utan mat och renhållningen avstannar, säger Jennifer Erdtman, kommunikationschef på Scania Sverige, i ett pressmeddelande inför den stora kampanjstarten, där koncernen vill locka fler att upptäcka yrket. 

Scanias kampanj inleds i dagarna tillsammans med återförsäljare över hela landet. Målet är att kunna avhjälpa den akuta bristen på servicetekniker som råder i hela transportbranschen. Man uppskattar att det behövs 6 000 nya servicetekniker under de närmaste tre åren. 

Kampanjen går under namnet The Big mission. Runt om i landet kommer Scania tillsammans med sina partners att ge en bild av vad det innebär att arbeta inom yrket och hur en modern verkstad av i dag fungerar. Det går också att nå kampanjen via den egna hemsidan thebigmission.se, där det också finns en rad utmaningar att lösa. 

– Vi vill väcka intresset och samtidigt visa hur det är att arbeta som servicetekniker. Många har en förlegad bild av yrket, i dag är fordonen uppkopplade och arbetet handlar mycket om att vara problemlösare och gilla att träffa människor, säger Jennifer Erdtman. 

I juni inleder kampanjen också en turné som når ett tjugotal städer under 2019. Kampanjen kommer att besöka event och festivaler som Dreamhack, sommar- och motorfestivaler, som Storsjöyran och Big power meet, samt gymnasiemässor och skolor, men också Scanias egna serviceanläggningar. 

– Efter utmaningarna på mobilen så kan deltagarna följa upp detta genom att knäcka en kod i trailern när vi kommer på besök. Nu blir utmaningarna svårare, och något som påminner om yrkets vardagliga utmaningar. De som klarar det vinner förstås väldigt fina priser. 

Kampanjens besökare kommer också att få höra om karriärmöjligheterna som servicetekniker och andra yrken vid Scanias verkstäder. 

– Här finns möjlighet att specialisera sig på vissa moment av yrket, och om du vill bredda dig kan du gå vidare i nya yrkesroller inom Scania, dels på ortens serviceanläggning och dels inom Scania-koncernen som finns på många platser i världen, säger Jennifer Erdtman.  

FAKTA 

The Big mission 

  • Möt Scanias ambassadörer på hemsidan thebigmission.se som berättar om yrket och om karriärvägar, både i Sverige och utomlands. 
  • Testa om du kan klara jobbet. På sajten finns en rad kluriga problem som ska lösas. 
  • På Thebigmission.se kan du söka lediga jobb hos Scanias återförsäljare runt om i landet. 
  • På webben kan du också se när turnén kommer till dig. Det blir ett tjugotal stopp under året. 
  • Under turnén kan du testa om du har vad som krävs för att bli servicetekniker, med en rad utmaningar som påminner om yrket. Du kan vinna fina priser. 
  • Sök jobb direkt på plats vid turnén och prata med Scanias personal och ambassadörer. 
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.113