23948sdkhjf

DSV installerar alkobommar

Inför automatiserade nykterhetskontroller vid nya Jönköpingsterminalen. 

Många åkerier och logistikbolag presenterar satsningar på trafiksäkerhet just nu. Sist ut i raden är DSV, som i samband med öppningen av den nya anläggningen i Jönköping installerar en alkobom, som automatiskt gör en nykterhetskontroll på chaufförerna. 

– För DSV ger införandet av alkobommen en viktig signal till chaufförer, personal, kunder och allmänhet att vi tar ansvar för säkerhet och trygghet såväl innanför grindarna som utanför, säger David Möller, vice vd på DSV Road i Sverige. 

Bakom alkobommen står Uppsalabolaget Autosober. 

– Vi är oerhört stolta över att få vara med och bidra till att DSV kan ta ett ökat ansvar i trafiken, säger Christer Folkesson, vd på Autosober Sweden. 

För att kunna åka ut från DSV:s terminaler måste lastbilschaufförerna göra ett utandningsprov. Positivt test innebär kort och gott att man inte blir utsläppt i trafiken. Bommen är en ny produkt, som förut inte använts i transportbranschen i Sverige. DSV kommer nu att fortsätta installera automatiserade nykterhetskontroller, efter Jönköping står bolagets terminal i Landskrona på tur. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.126