23948sdkhjf

Speed group varslar 30 anställda – presenterar ny vd

Fallande lönsamhet får Borås största arbetsgivare att dra ner på tjänstemannasidan.

Speed group är Borås största privata arbetsgivare. Nu varslar man 31 personer om uppsägning. Det skriver Borås tidning. 

Sammanlagt har Speed group, som expanderat kraftigt under senare år, 1 100 anställda, varav 130 är tjänstemän. Och det är bland tjänstemännen som neddragningarna kommer att göras. 

 Det är alltid beklagligt att ge sådana här besked och något man vill undvika i det längsta. Men eftersom vi håller på med en omorganisation för att bättre kunna möta utmaningarna i framtiden är detta nödvändigt, säger Speed groups tillförordnade vd Jan Krepp till Borås tidning. 

Han tillägger att lönsamheten faller, och att det är en orsak till att man nu drar ner på personalstyrkan, men man fortsätter att bygga ut lokalerna på Viared. 

Samtidigt meddelar Speed groups majoritetsägare Ratos i ett pressmeddelande att man nu gjort klart med en ny vd. Tidigare vd:n Peter Nilsson lämnade sitt uppdrag så sent som i höstas. Det blir Mats Johnson som tar över positionen. Han är nu logistikdirektör på läkemedels- och medtechlogistikern Tamro.  

Mats Johnson har varit i logistiksektorn i hela sin karriär och var tidigare vd för Schenker logistics i Sverige. På Tamro har han varit med om att anpassa verksamheten till den avregleringen på apoteksmarknaden.  

– Speed group är just nu inne i en lönsamhetshöjande konsolideringsfas efter en period med kraftig tillväxt. Styrelsens ambition är att konsolideringsarbetet skall vara slutfört under 2019 och att Speed group därefter kommer stå med en plattform som möjliggör en fortsatt lönsam tillväxtresa. Mats Johnson har en gedigen logistikbakgrund och vet vad som krävs för att nå upp till kundernas högt ställda krav på kvalitet och tillgänglighet i leveransen. Därtill besitter Mats de ledaregenskaper som krävs för att framgångsrikt leda ett tjänstebolag med personalen som främsta resurs, säger Christian Johansson Gebauer, styrelseordförande för Speed group. 

Jan Krepp sitter kvar som tillförordnad vd fram till december, då Mats Johnson tillträder sin post. 

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094