23948sdkhjf

Efter 34 år – Frejas grundare avgår

Leder till förändringar i ledningen.

I mer än tre decennier har han lett det dagliga arbetet på Freja, men nu kliver Jørgen J. Hansen ner från sin position som vd för Freja. Tillsammans med en partner grundande han bolaget redan 1985 och har sedan dess utvecklat det till 750 anställda i sex länder. Nu vill han i stället ta del i arbetet som ordförande i styrelsen för Freja Holding. 

Ny vd blir nu Ulrik Rasmussen, som fram till i dag varig managing director för Freja Denmark. Han kom till Freja 2010 och har haft ledande roller både i Danmark och Norge. Tidigare har han lett arbetet i DSV Road i England.  

Ulrik Rasmussens roll tas över av Jan Sunde, som sedan 2017 varit regional director Demnark West och del av den danska ledningsgruppen. Innan han kom till Freja har han haft flera ledande roller, bland annat i Danske fragtmænd transport. 

Freja väljer också att stärka sin ledningsgrupp med Nicolai Præstholm, som nu blir group business development director, och kommer att arbeta med projektutveckling. Han har en master i operations and supply chain management från Aalborgs universitet. I dryga fyra år har han arbetat som konsult hos Implement consulting group. 

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.141