23948sdkhjf

Intereast öppnar ny sidenväg – med tåget

Skapar alternativ till flyg och båt mellan Europa och Asien.

Det har varit ett prioriterat mål och ny kan Intereast erbjuda transport av både styckegods och hela containrar med avgångar varje vecka, ett reellt alternativ till både flyg och båt, för frakt mellan Asien och Europa. 

– Tåg från Kina är ett mycket billigare transportslag än flyg och jämfört med båttransport halveras leveranstiden. Det är en lösning som många kunder efterfrågar och som vi tillsammans med en partner specialiserad på tågfrakt nu kan leverera med kvalitet och precision, säger Oscar Törnqvist, vd Intereast, i ett pressmeddelande. 

Tidsmässigt tar Intereast tågresa 25-27 dagar, att jämföra med det stora fartygen som tar sex veckor på sig. De är också mindre väderkänsliga än båt och flyg. Kina har byggt ut sin järnvägstrafik under det senaste decenniet och Intereast kan tänka järnvägshubbar i de produktions- och industritunga regioner i Kina som många svenska och europeiska företag importerar ifrån. 

– Transporterna går från bland annat Xian, Manzhouli, Shenzhen och Ganzhou, via transsibiriska och transmongoliska järnvägen till både Sverige och Centraleuropa, bland annat Tyskland och Polen. Vi har omlastningshubbar längs med vägen och i Sverige för transport vidare ner i Europa. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125