23948sdkhjf

Logicenters bygger 400 000 kvadratmeter

Expanderar i högre takt än någonsin.

Logicenters upplever sin all time high på den nordiska marknaden just nu. Totalt har man nio logistikanläggningar under utveckling med en total yta på 227 000 kvadratmeter. Den stora delen ligger i Sverige, som får hela 182 000 nya kvadratmeter anläggning, två finns i Damnark och en i Finland. Samtidigt har man redan ett innehav på 1,6 miljoner kvadratmeter logistikyta i sitt fastighetsbestånd. 

– Genom expansionen utökar vi närvaron i viktiga logistiska knutpunkter och en naturlig följd blir därför att vi behöver ytterligare förstärkning till teamet. Nu söker vi projektutvecklare till flera av våra utvecklingsprojekt, säger Matthias Kettelhoit, commercial head på Logicenters, i en kommentar. 

Till de logistikanläggningar som Logicenters redan har under utveckling kommer avsiktsförklaringar på ytterligare 210 000 kvadratmeter. En av dem är Axfoods kommande superlager på 110 000 kvadratmeter i Bålsta utanför Stockholm. En av framgångsfaktorerna ser Logicenters i sina hållbarhetssatsningar. 

– För oss är det hög prioritet att minska vårt klimatavtryck i största möjliga utsträckning. Genom vår hållbarhetsstrategi kring logistikbeståndet hjälper vi våra kunder att nå sina klimatmål, något vi vet är uppskattat, säger Eva Sterner, som är head of development på Logicenters. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.171