23948sdkhjf

Stora miljövinster för Forsea

Bolaget presenterar siffrorna för årets första kvartal.

Forseas båda batteridrivna skepp Aurora och Tycho Brahe har nu trafikerat Helsingborg-Helsingör under årets första kvartal. Det är en period som gav sviktande siffror i antal passagerare och personbilar, med en nedgång på fyra respektiva fem procent, något som dock förklaras av att påsken i år inföll under andra kvartalet. 

Antalet lastbilar som färdats över sundet ligger fortsatt högt, med 111 000 enheter, och busstrafiken gick upp med fem procent, tack vare nya samarbeten med bussarrangörer.  

Den stora vinsten har dock kommit på miljösidan, där företaget halverat sina utsläpp av kodlioxid och skadliga partiklar med hjälp av batteridriften på båtarna. 

– Batteridriften av våra stora färjor har varit en succé. Vi har endast tvingats göra mindre justeringar under inkörningsperioden. Detta till trots har vi kunnat genomföra en stabil drift med i princip 100 procents precision av vår batteridrift under hela kvartal ett. Miljövinsterna är tydliga. Totalt sett har hela rederiets totala energiförbrukning och utsläpp av koldioxid samt skadliga partiklar halverats i jämförelse med samma period 2018, säger Johan Röstin, CEO på Forsea, i ett pressmeddelande. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078