23948sdkhjf

50 miljoner i ägartillskott – Budbee expanderar i Europa

Budbee gjorde ett starkt 2018. Nu tänker man ännu större.

Budbee har just lämnat ett starkt 2018 bakom sig. Man växer så det knakar i Sverige, men också i sina nya länder, Finland och Danmark. Och bolaget är helt inställt på att växa vidare. Med hjälp av sina delägare H&M-gruppen och Kinnevik, som bidrar med 50 miljoner kronor, kommer man nu att sikta på att erövra kontinenten. Starten sker i Nederländerna. 

 Budbee är ett ambitiöst bolag med en spännande tillväxtagenda såväl i som utanför Norden. Bolaget har sedan vår investering i april i fjol mer än tredubblat sina leveranser och utvecklat sin redan starka kundbas. Vi ser fram emot att fortsatt stötta Budbeeteamet i nästa steg av resan, säger Andreas Bernström, investment director för Kinnevik, i ett pressmeddelande. 

Budbee ser Nederländerna som en spännande marknad, som är relativt lik Norden. Man har kommit långt inom e-handeln och dess täta befolkning och geografi gör landet till en perfekt plats för last mile-aktörer. 

– Vi är otroligt glada över att våra befintliga ägare fortsatt tror på bolagets framtid och vi ser fram emot att börja vår europeiska expansion, säger Fredrik Hamilton, vd och grundare, Budbee. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08