23948sdkhjf

Här ska Martin och Servera bygga sitt nya lager

Fjärde och sista lagret jämte Halmstad, Umeå och Enköping, i företagets nya moderna lagerstruktur.

Martin och Servera har beslutat att bygga ett nytt lager på 28 000 kvadratmeter. Placeringen innebär att man stannar kvar i Norrköping, där man funnits sedan 1964 med sitt förra lager. Här arbetar redan 400 personer och de är en viktig anledning att stanna kvar i staden. 

– För oss har det varit viktigt att bygga nytt just här i Norrköping. Dels för det gynnsamma logistiska läget – men också för att vi vill ha med oss all den kompetens som finns hos medarbetarna här, säger Stefan Bergström Hedmark, vd för Martin och Servera logistik, i ett pressmeddelande. 

Martin och Servera har redan fått option på en tomt i Herstadberg, precis norr om staden, och någon kilometer norr om sitt nuvarande lager, med nära koppling till E4. Man planerar för automatisering i vissa delar av lagret, som plocket av lågfrekventa produkter. Den manuella verksamheten arbetar i dag redan med digitaliserad röststyrning och smart lagerhantering.  

Redan tidigare har bolaget moderniserat sin lagerstruktur i övriga delar av landet, där det här blir den fjärde och sista delen i den processen, jämte lagren i Halmstad, Umeå och Enköping, som färdigställdes 2010, respektive 2016 och 2017. 

 – Det här är ett beslut som vi här i Norrköping har väntat på, så jag känner stor glädje. Nu kommer vi att få moderna och ändamålsenliga lokaler och kan utveckla verksamheten, men viktigast av allt är att medarbetarna kan känna sig trygga med oss som arbetsgivare för lång tid framöver, säger platschef Charlotta Gromulski. 

Nästa steg i processen blir nu att skapa underlaget för en upphandling av byggnation och hyresavtal, och att ansöka om bygglov på tomten. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125