23948sdkhjf

Tar över på Transportrådets kansli

Guy Ehrling lämnar som kanslichef efter tolv år på posten.

Guy Ehrling slutar som kanslichef på Näringslivets transportråd efter tolv år. Som efterträdare har organisationen i stället värvat Jenni Ranhagen, som kommer att tillträda senast i juni.

Jenni Ranhagen kommer senast från Jernkontoret, där hon varit rådgivare med ansvar för transportfrågor och branschstatistik, där hon arbetat i drygt elva år. Tidigare har hon arbetat som handläggare och analytiker på Statens institut för kommunikationsanalys under fem år, och som departementssekreterare på regeringskansliet.

I rollen som kanslichef kommer Jenni Ranhagen att företräda Näringslivets transportråd i omvärldskontakter, gentemot andra aktörer, som regeringskansliet, riksdagen och transportmyndigheterna. Hon kommer också att delta i referensgrupper och utforma remissvar och andra skrivelser tillsammans med medlemsföretagen och rådets styrelse. Kanslichefen står också för den utåtriktade kommunikationen av Transportrådets ståndpunkter i olika frågor.

– Jag ser fram emot att tillsammans med medlemmarna och styrelsen i NTR driva och utveckla frågor som är viktiga för transportköparna, säger Jenni Ranhagen i ett uttalande.

Medlemmar i Näringslivets transportråd är ett 40-tal svenska större industri- och handelsföretag som AB Volvo, Volvo Cars, Arla foods, Astrazeneca, Coop, Electrolux, Ica, Ikea, Lantmännen, LKAB, SCA, SKF, SSAB och Stora Enso. Skogsindustrierna, Teknikföretagen och Svensk handel är huvudmän för verksamheten.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078