23948sdkhjf

Linde utvecklar logistiktåget

Trolley supply truck går att backa och lasta från sidan.

Lindes nya Trolley supply truck är ett delvis nytt koncept där man vill kombinera motviktstruckens smidighet med logistiktågets fördelar. Den bygger på samma modulära system som används i Lindes lagertruckar, men har en helt ny lastenhet med styrda hjul, vilket kan göra logistiken mer effektiv för dem som redan har logistiktåg i sin materialhantering.

Logistiktågen är ofta mer effektiva än motviktstruckarna vid horisontella transporter, då de lastas och lossas från sidan och därför kräver mindre utrymme och dessutom kan ta en större mängd material.

– Ett problem är dock att den existerande fabrikslayouten hos våra kunder inte alltid kan anpassas efter de krav logistiktågen ställer, säger Ralf Knaut, project manager special solutions på Linde material handling, i ett pressmeddelande.

Om på- eller avlastningsplatsen är belägen vid en återvändsgränd går logistiktågen inte att använda, eftersom de inte kan backa. Det problemet löser den nya Trolley supply truck, som har relativt kompakta mått och kan lasta flera olika lastbärare. Kapaciteten är två EUR-pallar eller en dubbelpall.

Efter tester ute i produktionsanläggningar har Linde Trolley supply truck visat upp vissa fördelar, som gör den till ett möjligt komplement för många kunder framöver.

– Först och främst lyfte användarna fram säkerhetsfördelarna, framförallt sikten för föraren. Dessutom gav den reducerade mängden trafik och minskade olycksrisken stora fördelar i verksamheten. Sammantaget ledde användandet till en ökad effektivitet med upp till 30 procent, säger Ralf Knaut.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.143