23948sdkhjf

Lämnar SJ för Green cargo

Hållbarhetschef återvänder till Green cargo efter tio år.

I början av sommaren lämnar Erica Kronhöffer sitt uppdrag som hållbarhetsdirektör och chef för stab Kvalitet och miljö på SJ. Hon lämnar SJ efter sex år i rollen som hållbarhetsdirektör, för att övergå till rollen som hållbarhets- och kommunikationsdirektör på Green cargo.

– Under sina år på SJ har Erica Kronhöffer haft en viktig roll i arbetet med att utveckla SJ till ett än mer hållbart reseföretag. Jag önskar henne all lycka framöver, säger SJ:s vd Crister Fritzson i ett pressmeddelande.

Hon tillträder sin nya tjänst den 1 augusti.

– Green cargo står inför en rad utmaningar och möjligheter där Ericas erfarenhet, kompetens, kontaktytor och inte minst personliga driv och energi är ett välkommet tillskott till Green cargos ledningsgrupp. Jag ser mycket fram emot att arbeta med Erica, säger Ted Söderholm, vd Green cargo. 

Erica Kronhöffer har ett tidigare förflutet i järnvägsbranschen. Hon arbetade på Green cargo mellan åren 2002 och 2009 med ansvar för bland annat hållbarhetsfrågorna. Erica Kronhöffer har även varit miljö- och kvalitetschef på koncernnivå inom Postnord.

– Det är spännande och roligt att komma tillbaka till Green cargo efter nästan tio år. Jag är tacksam för den erfarenhet jag tar med mig – både från en stor transportköpare, Postnord, men också från persontrafiksidan, säger Erica Kronhöffer.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126