23948sdkhjf

Elektriska Maxus EV80 kommer som leasingbil till Sverige 

Den kinesiska skåpbilen är ledande för helt eldrivna skåpbilar.

Det är Leaseplan som slutit ett exklusivt europeiskt avtal med kinesiska SAIC. Därigenom blir man först med att erbjuda sina kunder Maxus EV80, med en räckvidd på 20 mil och två timmars laddtid till fullt batteri. Lastvikten ligger på ett ton, en storlek som passar både budfirmor och hantverkare. 

– Globalt sett finns det ytterst få lätta lastbilar som möter marknadens krav. I Sverige har det hittills inte funnits någon. Vårt partnerskap med SAIC gör att vi kan möta våra kunders krav på utsläppsfria fordon. Dessutom till ett väldigt konkurrenskraftigt pris jämfört med förbränningsmotorer. Att påbörja övergången mot en eldriven fordonspark är ett av de bästa och enklaste sätten för företag att minska sin miljöpåverkan, säger Malin Malm, försäljningschef på Leaseplan Sverige. 

Kinesiska SAIC är inte så välbekant för svenskarna, även om det faktiskt är världens sjunde största fordonstillverkare. Samarbetet med Leaseplan gör dem tillgängliga på den svenska marknaden för första gången. Detta är en del i en offensiv, som SAIC nu genomför i Europa. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125