23948sdkhjf

Scania öppnar fabrik i Thailand

Största produktionsinvesteringen hittills utanför Europa och Latinamerika. 

Scania vill stärka sin position i Asien. Man har redan etablerat ett regionalt huvudkontor i Thailand för att stödja sina distributörer i Asien och Oceanien. Nu presenterar man nästa satsning, en ny fabrik för montering av lastbilar och busschassin, tillsammans med tillverkning av lastbilshytter. Investeringen är den största hittills för företaget utanför Europa och Latinamerika.  

Scanias etablering i Thailand innehåller alla företagets komponenter, från produktion, logistik, forskning och utveckling, till inköp, försäljning och marknadsföring. Den nya fabriken har en yta på närmare 34 000 kvadratmeter och investeringen ligger på 23 miljoner euro. Anläggningen ligger i Bangkoks frihandelszon. 

– Med denna industrietablering och med lokala leverantörer kan vi nu bygga Scanialastbilar och bussar enligt globala specifikationer men med ursprung i Thailand. Det ger oss helt nya förutsättningar för vår tillväxt i frihandelszonen Asean, säger Gustaf Sundell, chef för Scania group Thailand, i ett uttalande. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.127