23948sdkhjf

Snart dags igen för ledande mässan i logistikbranschen

Hela värdekedjan för transport och logistik representerad på Messe München i juni.

Den 4-7 juni är det återigen dags för Transport logistic – världens största internationella fackmässa för logistik, mobilitet, IT och supply chain management. Under fyra intensiva dagar i München möts alla världens nyckelspelare för att ta del av det senaste, diskutera och göra affärer. Mässan som går av stapeln vartannat år är redan gigantisk och tenderar också att växa från gång till gång. 2019 är inget undantag.

– I år planeras det återigen för över 2 000 utställare från mer än 60 länder.

Parallellt med Transport logistic går dessutom air cargo Europe vilket är en internationell fackmässa och konferens för luftfrakt, berättar Marion Freitag, representant för Messe München på Tysk-svenska handelskammaren här i Sverige.

Logistik en nyckelfaktor

Den globala transportmarknaden är i stor förändring och har många utmaningar.

– Det behövs nya lösningar för att bland annat kunna hantera den höga tillväxten inom e-handeln, med paket som tar alltmer plats, och en fortsatt digitalisering av industrin. Digitaliseringen leder till att transport- och logistikprocesser blir allt smartare och att det finns möjlighet till nya affärsmodeller, konstaterar Marion Freitag.

Även den fortsatta urbaniseringen ställer höga krav. För närvarande bor mer än 75 procent av alla medborgare inom exempelvis EU i städer, och det är en trend som också ökar i omfattning.

– Urbaniseringen fortsätter att stärka trycket på smart logistik, vilket även hänger ihop med ökade krav på luftkvalitet i våra städer. En väl fungerande logistik är helt enkelt nödvändig för att vårt moderna samhälle ska fungera.

Beslutfattare på plats

Transport logistic är den världsledande plattformen för transport- och logistikindustrin. Från Sverige förväntas många besökare från sjöfarts- och sjötransportbranschen, representanter från flyg-, väg och järnvägssektorn, speditionsföretag och logistikansvariga inom industri och handel med flera.

– Den här mässan är helt enkelt ett måste för alla som vill ta del av nya trender och innovativa smarta nyheter inom logistik, lager och transportlösningar.

– Bland de svenska utställare som har anmält sig till transport logistic 2019 finns bland andra Stockholms hamnar, Göteborgs hamn och Stena Line Scandinavia AB, avslutar Marion Freitag.

Kort fakta:

Mässa: Transport logistic, Messe München, Tyskland

Tid: 4-7 juni 2019.

Antal utställare: Över 2000.

Antal besökare: Runt 60 000.

Utställningsyta: Mer än 115 000 kvm fördelat på 9 hallar plus intilliggande utomhusområde.

Konferenser: Omfattande program med internationella föreläsare och branschexperter

Produktgrupper: Logistik- och transporttjänster (hamnar, rederier, speditionsföretag, expressbud, luftfrakt), IT, telematik, e-handel, telekommunikation, Transportförpackningar, intralogistik (optimering av interna materialflöden som lagring, omlastning, transport), Warehouse Management Systems (system för lagring och distribution), Logistikutrustning för godstransport (lastbilar, transportfordon, godståg, containers, lastpallar).

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078