23948sdkhjf

Bygger 33 000 kvadratmeter vid Landvetter

Hyresavtalen är redan klara. 

Swedavia och Bockasjö bildade Landvetter logistik center 2015 för att tillsammans utveckla området runt flygplatsen. Nu är det klart att kommer att bygga två logistikanläggningar i det som kallas Airport city Göteborg.   

– Intresset för logistiketableringar i Airport city Göteborg är stort, det visar de avtal som nu har tecknats med Dawa däck och Rajapack. Logistikparken har en utomordentligt god lokalisering med närhet till flyget, till Göteborg och till de stora vägnäten, E6 och riksväg 40 som förbinder strategiska logistikorter som Göteborg, Stockholm, Oslo och Köpenhamn. Förhandlingar pågår även med flera andra hyresgäster, säger Joakim Hedin, vd för Bockasjö och vd för Landvetter logistik center, i ett pressmeddelande. 

Dawa däck har tecknat ett längre hyresavtal på en fastighet på 23 000 kvadratmeter. Den kommer att börja byggas under våren och ska vara färdigställd sommaren 2020. Den nya anläggningen är tänkt att ersätta Dawa däcks nuvarande tre lager. 

Den franska förpackningskoncernen Rajapack kommer att flytta in i den andra fastigheten, som blir 21 000 kvadratmeter, med inflyttning redan i oktober. Rajapack hyr 10 000 kvadratmeter i anläggningen och planerar att samordna den nuvarande verksamheten i Sverige och sitt lager i Norge i sina nya lokaler i Landvetter.  

Landvetter logistik center förfogar över ett markområdet på 170 000 kvadratmeter, väster om infartsvägen till Landvetters flygplats. Här ska man bygga tre eller fyra logistikanläggningar med sammanlagt 100 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta, en del av Airport city. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093