23948sdkhjf

Artificiell intelligens tar över på Nowaste

Kommer att sköta planeringen av personal och resurser.

Nu inleder Nowaste logistics implementeringen av artificiell intelligens i sina logistiksystem. Med hjälp av Redpilots system Operational excellence ska datorerna kunna ta över planeringen av personal och andra resurser på bolagets alla lager och terminaler. Dessutom kommer AI:n att ge stöd till planering av service, underhåll och schemaläggning av aktiviteter.  

– Vi ser en oerhörd styrka i att rationalisera resursplaneringen genom att nyttja AI. Vi har i dag många olika verksamheter vars behov kan variera kraftigt från en dag till en annan. Vissa verksamheter kan det röra sig om timmar och att då får vi genom AI:n en ökad kontroll och möjligheten att arbeta mer proaktivt, berättar Daniel Åkesson, driftchef på Nowaste, i ett pressmeddelande. 

Efter installationen kommer det nya systemet att börja lära sig de olika verksamheterna och deras processer. Ju mer information AI:n samlar, desto bättre kommer den att kunna planera. I förlängningen handlar det om att detaljstyra resurser som personal och truckar, efter att ha tagit hänsyn till prognoser, försäljning, inköp, marknadsaktiviteter, väder och annat. Detta är Redpilots första implementering i Norden. I första verksamheten ska Nowastes nya AI vara i full drift i juni, och sedan fortsätter utrullningen i övriga delar av bolaget. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095