23948sdkhjf

Nu går bananerna direkt till Helsingborg

Direkttrafik från Sydamerika och Västindien förkortar frakttiden med en vecka. 

Ryska Baltic reefers har startat direkttrafik till Helsingborgs hamn. De innebär att man anlöper hamnen varje vecka på vägen från Ecuador och Dominikanska republiken till St Petersburg. 

– Det känns väldigt roligt att resultatet vi fick efter nära samarbete med Cool carriers tidigare nu kan fortsätta i ny tappning med Baltic reefers. Det ska bli spännande att se utvecklingen, vi har arbetat målinriktat för att få hit den nya kunden och att hoppa över en omlastning skapar ett attraktivt erbjudande för de svenska fruktimportörerna säger Nicklas Romell, CCO i Helsingborgs hamn, i ett pressmeddelande. 

Baltic reefers är en ny kund i Helsingborgs hamn. För importörerna betyder den nya slingan att man slipper omlastningar i andra hamnar i Europa, och att transittiden förkortas med minst en vecka. Varje torsdag kommer mellan 80 och 100 containrar in, vilket betyder upp emot 5 000 enheter om året. 

Helsingborgs hamn är redan Nordens största hamn för frukt och grönt. Här finns 400 eluttag för kylcontainrar, mest i Sverige. Nästan alla bananer som äts i Sverige, kommer in via Helsingborg.  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.097