23948sdkhjf

Dachser tar över Volvo Cars Tysklandstrafik

Sköter både transport och slutsortering på sin terminal i Göteborg.

Volvo Cars anlitar Dachser för att sköta reservdelstransporterna från Sverige till Tyskland. Med två nyförvärvade megatrailers kommer transportbolaget att frakta reservdelar från Volvo Cars i Torslanda, till Dachser Swedens terminal i Göteborg. Bilarna kommer att gå i en shuttle sex gånger per dag och. 

– Vi har skapat ett väldigt spännande och unikt koncept för Volvo CarsJag ser fram emot att se vilken skillnad vi kan göra med detta samarbetet, säger Carl-Johan Westas, branch manager på Dachser Sweden, i ett pressmeddelande. 

En del av det nya samarbetet innebär att Dachser erbjuder något de kallar kaoslastning. Volvo lastar då en hel Dachser-trailer full i takt med att deras beställningar förpackas. Sedan sköter Dachser den vidare sorteringen på sin egen terminal, innan de kör reservdelarna vidare ner till Volvos olika lager i Tyskland. 

– Vi ger Volvo Cars en lösning som är skräddarsydd till deras logistikbehovMed kaoslastning får Volvo en enhetlig logistiklösningsäger René Sidor, managing director för Dachser Nordic. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125