23948sdkhjf

Pia Berglund får prestigeuppdraget

Blir regeringens högra hand i sjöfartsfrågor.

Det blir Pia Berglund, tidigare vice vd på Svensk sjöfart, som får uppdraget som nationell samordnare för sjöfart och närsjöfart. I uppdraget ingår att främja en effektiv inrikes sjöfart och närsjöfart och att förbättra förutsättningar för en överflyttning av godstransporter från väg till sjöfart. 

– Jag är mycket glad över att få tjänsten. Jag har jobbat med sjöfart i hela mitt liv och hoppas med min kunskap och erfarenhet bidra till att vi får till den överflyttning av gods till sjöfart som alla parter så länge önskat. Uppdraget är brett, och en god samverkan med myndigheter, branschen samt intresseorganisationer, kommer blir en viktig faktor för att vi tillsammans ska nå målet om bättre nyttjande av sjöfarten, säger Pia Berglund i ett pressmeddelande från Trafikverket. 

I den nationella samordnarens uppdrag kommer det också att ingå att främja samverkan, föra dialog med branschens alla berörda aktörer och arbeta fram och verkställa en handlingsplan för att främja inrikes sjöfart och närsjöfart. Inte minst det nationella godstrasnportrådet kommer att få en viktig roll att bidra med sin kunskap i arbetet.  

Uppdraget är tidsbegränsat till sex år och Pia Berglund kommer att vara placerad i Norrköping. Hon tillträder tjänsten den 1 februari. 

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109