23948sdkhjf

Apotekstjänst tar över femklöverns centrallager

Lager och logistik flyttar från Göteborg till Uppsala.

De regioner som tillsammans kallas för femklövern; Uppsala, Västmanland, Örebro län, Dalarna och Sörmland, har upphandlat sjukvårdsartiklar och tillhörande logistik. Upphandlingen innebär att Apotekstjänst Sverige tar över som distributör från och med 1 oktober.

Sammanlagt rör upphandlingen om varor för 1,3 miljarder årligen, som levereras ut till vården i de fem regionerna. Många varor skickas direkt från leverantör till sjukhusen, men vissa vanliga sjukvårdsprodukter, som material för injektioner och transfusioner, förbandsmaterial, operationsmaterial, undersökningshandskar, provtagningsmaterial och annat, levereras från distributörens centrallager. En av de stora förändringarna i och med det nya avtalet blir att centrallagret flyttar från Göteborgsområdet till Uppsala.

– Frånsett att det är bra för Uppsala att Apotekstjänst kan erbjuda jobb i staden finns det flera andra fördelar. Nu undviker vi långa transporter från västkusten vilket är bättre både för verksamheten och miljön. Därtill minskar ledtiden framför allt till Region Uppsalas olika sjukvårdsinrättningar, säger femklöverns logistikansvarige Berth Axelsson i ett pressmeddelande.

Enligt en uppskattning kommer det nya lagret att behöva anställa 40-50 personer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.189