23948sdkhjf

Världens största reachstacker till dansk hamn

Ett danskt bolag har skapat ett monster som lyfter 152 ton. Den blir nu ett flexibelt alternativ till kranarna i hamnen.

Det är den danska leverantören av truckar, N.C. Nielsen, som har utvecklat och levererat den gigantiska maskinen till Blue water shipping i Esbjerg. Med en lyftkapacitet på 152 ton arbetar den med att flytta vindkraftverk, naceller och annat tungt gods. 

– Nu kan vi själva hantera de tyngsta lyften och transportuppgifterna genom att kombinera våra maskiner till de olika uppgifterna. Vi kan till exempel lyfta föremål som väger upp till 250 ton med världens största reachstacker i den ena änden och använda en av våra 100 ton-reachstackers i den andra – eller köra med extremt tunga föremål hängande i kroken. Den här utrustningen gör att vi är rustade inför framtidens transportuppgifter, säger Søren Messmann, general manager för Port services division hos Blue water shipping, i ett pressmeddelande. 

Reachstackern har byggts i samarbete mellan N.C. Nielsen och Blue water shipping, efter kravspecifikationer från kunderna i vindkraftsbranschen, vars byggelement blir allt större. Har har man varit tvungen att anpassa sig till nya tyngder, jordens bärförmåga på lagringen, nya typer av lyftutrustning och andra utmaningar. 

Tidigare har N.C. Nielsen arbetat med lyftkapaciteter på upp till 110 ton, även då till vindkraftsbranschen. 

– I stort sett allt har förstorats i förhållande till tidigare. Tillsammans med våra ingenjörer och konstruktörer har vi arbetat intensivt för att hitta formeln. Det handlar om att göra det komplicerade enkelt, säger Per T Nielsen, teknisk chef hos N.C. Nielsen. 

  

Fakta: 

Lyftkapacitet: 152 ton på kroken 

Egenvikt: 121 ton 

Bredd: 4,90 meter 

Längd: 15 meter (med nedfälld bom) 

Lyftkapacitet: 152 ton på kroken 

Axelbredd: 11,20 meter 

Lyfter 15,40 meter på höjden 

Takhöjd: 2,10 meter 

Specialbyggd Konecranes 4545 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109