23948sdkhjf

SSAB ger Green cargo förnyat förtroende

Upphandlingen för tre miljoner ton gods årligen är klar.

Det bli Green cargo som får fortsatt förtroende att frakta stålämnen och färdigvaror mellan SSAB:s anläggningar. Avtalet gäller från 2020 och minst fem år framåt i tiden. 

Green cargos uppdrag kommer att omfatta Norra stålpendeln mellan Luleå och Borlänge, Södra stålpendeln mellan Borlänge och Oxelösund och växlingstjänsterna inne på produktionsanläggningarna i Borlänge och Oxelösund. Sammanlagt rör det sig om tre ton gods per år. 

– Vi har från start haft nära diskussioner med SSAB om vilka egenskaper ett nytt effektiviserat transportsystem behöver ha och utifrån dessa arbetat väldigt intensivt och målinriktat med att hitta olika lösningar, säger Carl Stjärnesund, strategisk säljare på Green cargo, i ett pressmeddelande. 

För uppdraget kommer Green cargo att investera i 16 nya Transmontanalok, vilket gör att samma mängd gods kräver 200 förre tåg per år jämfört med i dag. Något som både blir billigare och ökar utrymmet på det svenska järnvägsnätet. 

– Stålpendlarna är enormt viktiga och integrerade i vårt produktionsflöde. De binder ihop våra stålverk och valsverk, vilket är en absolut förutsättning för att verksamheten ska fungera. Vår framtida produktionsapparat kommer framöver också att vara än mer flexibel och transportbehoven mellan och ut från anläggningarna kommer att variera över tid i större utsträckning än tidigare, både på kort och på lång sikt, säger Rickard Backlund, senior manager logistics  SSAB. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.106