23948sdkhjf

Digital marknadsplats för flyttfirmor kommer till Sverige

Movingo är redan ledande i Tyskland och Frankrike. Nu lanserar man sin tjänst i Sverige.

Movinga är en tysk digital plattform för flytttjänster som grundades 2015 och har 220 anställda på sitt huvudkontor i Berlin. Deras affärsidé är att med digital hjälp ta in offerter från ett utvalda flyttfirmor och sedan erbjuda kunderna den offert som passar dem bäst utifrån pris, kvalitet och servicebehov. 

I Tyskland och Frankrike har plattformen fått ett stort genomslag och bolaget hade förra året en vinst på 20 miljoner euro. Under 2019 planerar man att öppna ett svenskt kontor och nu lanseras tjänsten här. 

– Att lansera Movinga i Sverige ser vi som ett stort steg i företagets utveckling. Målet med vår verksamhet är att underlätta och digitalisera logistikmarknaden för våra kunder och sätta standarden på flyttmarknaden, säger Jakob Mård, account manager för den svenska marknaden, i ett pressmeddelande. 

Ett av de mål som Movinga satt upp är att optimera flyttlogistiken och korta flyttfirmornas körsträckor. Hittills har man sparat nära sju miljoner kilometer genom ruttoptimering, något som sänker koldioxidutsläppen betydligt. Man har också som mål att klimatkompensera de utsläpp som flyttarna ändå ger upphov till. 

– Vi tror att hållbarhet är något som alla företag måste bidra till oavsett bransch och storlek. För oss är det en självklarhet och en grundpelare i vår affärsidé. I takt med att vi växer och knyter kontakter med fler flyttfirmor runt om i Sverige, kan vi optimera och korta körsträckorna ute på de svenska vägarna ytterligare, säger Jakob Mård.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141