23948sdkhjf

”Den mest effektiva logistikanläggningen i Norden”

Nowaste bygger för omnikanal och e-handel. 

Nowaste logistics har skrivit avtal om ett nytt, högautomatiserat lager på 11 000 kvadratmeter i Helsingborg. Lagret ska kunna användas för butiksplock och e-handel. Tanken ä ratt det ska bestå av en höglagerdel, ett entresolplan och en del för lagring av och plock från pall. 

Catena ansvarar för att fastigheten står klart att tas i drift i början av november 2019, och Knapp står för leveransen av skyttellösningen i den 20 meter höga höglagerdelen. De ska också leverera plockstationer, varumottagning och paketsortering. 

– Denna lösning blir den absolut mest effektiva logistikanläggningen i Norden för omnichannel och ren e-handel. Det vill säga att vi fullt ut kommer, för uppdragsgivare med både fysiskt butiksnät och e-handel, hantera både e-handelns och butiksvolymerna helt integrerat med varandra. Detta gör att stordriftsfördelarna kommer väl till sin rätt för bägge segmenten, säger Nowastes Christian Hallberg i ett pressmeddelande. 

Placeringen i Helsingborg innebär en närhet till både E&, E4 och hamn. Nowaste är dessutom redan etablerade med tio större lager i staden och den nya anläggninges 11 000 kvadratmeter ska kunna ökas upp vid behov.  

– Vi kan dubbla kapaciteten för både automationen och det konventionella lagret vilket känns oerhört tryggt. Vi har även en relation med Catena sedan tidigare vilken vi är mycket nöjda med och de vet vilka krav vi ställer på fastigheterna, säger Christian Hallberg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062