23948sdkhjf

Postnords jury är redo för din nominering

Flera meriterade logistiknamn tar plats i juryn för Postnord awards. Nu är det dags att nominera sitt bidrag.

Postnord logistics award delas ut sedan 2002 för att uppmärksamma och premiera framgångsrika logistiklösningar. Förra året vann Boozt med sitt stora, robotiserade lager och smarta it-lösningar 

Nu börjar det långsamt närma sig nästa års prisutdelning. Första delen av processen är att tillsätta årets jury, och när Postnord presenterar den är det flera välmeriterade personer som är nya, eller vad sägs om Lotta Lyrå från Clas Ohlson, Pär Svärdson, Apotea, Annemarie Gardshol, Postnord Sverige och Isabelle Baumann, Postnord? 

Lotta Lyrå är koncernchef och vd för Clas Ohlson. Tidigare har hon bland annat varit global utvecklings- och expansionschef på Ikea, samt haft olika befattningar vid Södra skogsägarna och McKinsey and company. 

Pär Svärdson är grundare och vd för Apotea. Han är en av Sveriges stora pionjärer inom e-handel. Han var bland annat med och startade Adlibris och har skaffat sig en gedigen erfarenhet kring logistik. Som kuriosa kan nämnas att han tilldelats Postnord logistics award både för Apoteas och Adlibris arbete. 

Annemarie Gardshol behöver nästan ingen presentation. Hon är vd för Postnord Sverige och var tidigare vd för Postnord Strålfors och hon har också ansvarat för e-handel, utveckling av Postnords nordiska kunder, samt varit chef för enheten Koncernstrategi. Innan hon kom till Postnord arbetade hon flera år inom medicinteknik på olika ledande positioner.  

Isabelle Baumann, är nybliven chef för Business innovation and technology inom E-com and logistics  Postnord. Hon har stor erfarenhet av supply chain management och med strategiska och operativa roller inom Arla foods, Memnon networks/Unifaun och Scania. 

Juryn leds av logistikprofessor Mats Abrahamsson och kommer att utse fyra finalister och en slutlig vinnare utifrån tre huvudkriterier. 

  1. Logistiklösningens grad av kundnytta, innovationskraft, kreativitet och nytänkande.
  2. Logistiklösningens effektivitet och påverkan på verksamhetens konkurrenskraft, samt effektivitet och lönsamhet i verksamheten totalt sett.
  3. Logistiklösningens bidrag till företagets samhällsansvar (CSR) i form av mindre klimatpåverkan och bättre arbetsförhållanden isupplychain. 

Nomineringsperioden har nu öppnat och kommer att pågå fram till den första februari. Det är fritt fram för alla företag som har verksamhet i Sverige att nominera sig själva om man tycker att man har ett bra case. Priset delas ut 21 mars. 

Den nya juryn i sin helhet: 

  • Mats Abrahamsson, ordförande, professor i logistik vid Linköpings universitet 
  • Lotta Lyrå, vd och koncernchef Clas Ohlson 
  • Pär Svärdson, grundare och vd Apotea 
  • Mats Rignell, supply chain executive, Epiroc 
  • Annemarie Gardshol, vd Postnord Sverige 
  • Isabelle Baumann, chef Business innovation and technology, Postnord, BA E-com and logistics 
  • Stefan Karlöf, projektledare för juryarbetet, Karlöf kommunikation
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093