23948sdkhjf

Globalt bolag köper upp Cargo IT

”Att ta in Cargo IT ger oss ett starkt fotfäste i en mycket aktiv handelsregion.” 

Wisetech global är ett världsomspännande logistikbolag inom mjukvaruutveckling. Nu väljer man att gå in i Skandinavien genom ett förvärv av Cargo IT. 

Cargo IT har sitt huvudkontor i Stockholm och utvecklar lösningar för tullhantering och logistiklösningar tillsammans med sina mer än 150 kunder. Bland kunderna finns högprofilerade aktörer som DHL, Kerry logistics, SAS Cargo, Clas Ohlson, Mondelez international, Mitsubishi Motors, Hyundai och andra logistikleverantörer och organisationer. 

– Sverige har en mycket utvecklad marknad som är den största i Skandinavien, så att ta in Cargo IT i Wisetech global-koncernen ger oss ett starkt fotfäste i en mycket aktiv handelsregion. Cargo IT:s betydande svenska tullhanteringserfarenhet stärker ytterligare vårt tillhandahållande av integrerade gränsöverskridande logistiklösningar till kunder över hela världen, tillsammans med de betydande produktivitetsfördelarna som vi kan leverera till den lokala marknaden genom våra integrerade Cargowise one global-plattformar, säger Wisetechs grundare och vd Richard White i ett pressmeddelande. 

Cargo IT:s grundare, Christina och Björn Wiklund, kommer att bli kvar i verksamheten och fortsätta med sitt arbete, nu integrerat i arbetet med Wisetechs globala logistikplattform. Den ger möjligheten att göra komplexa logistiktransaktioner i 130 länder runt om i världen. 

– Detta är en stor möjlighet för Cargo IT och våra kunder, vilka vi kommer att fortsätta att arbeta med. Wisetech ger betydande global expertis och omfattande utvecklingsmöjligheter som vi kan utnyttja för att skapa ännu mer effektiva logistiklösningar för Cargo IT och den bredare regionen, säger Christina Wiklund. 

Wisetech global har tidigare förvärvat verksamheter i Argentina, Australasien, Belgien, Brasilien, Kanada, Frankrike, Tyskland, Irland, Italien, Nederländerna, Nordamerika, Spanien, Taiwan, Turkiet, Storbritannien och Uruguay. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079