23948sdkhjf

Efter två decennier – ny styrelseordförande i Hogia

Jan Rudberg drar sig tillbaka efter 20 års styrelsearbete i företaget. Reino Johansson tar över.

Reino Johansson har lång erfarenhet av företagsledning i olika former. Han har varit partner och lett den svenska konsultverksamheten inom både PwC och Deloitte. Han har även innehaft ledande befattningar inom Telia och Ericsson.

Hogia var en pionjär inom svensk programindustri. Under nära 40 år har företaget klarat av att anpassa sig till den ständiga teknikutvecklingen och ändå lyckats bibehålla en god lönsamhet och stadig tillväxt. Jag är verkligen tilltalad av att få vara med och leda Hogia in i framtiden, säger Reino Johansson.

Hogias verksamhet fördelar sig på två distinkta områden. Hogia förser transportbranschen med systemlösningar för både person- och godstrafik, och är även marknadsledande inom branschanpassade standardlösningar inom ekonomi, lön och HR.

Det finns intressanta synergier mellan dessa områden som vi kommer att utnyttja framåt. Våra kunskaper inom transport främjar utvecklingen av produkter på den administrativa sidan och tvärtom. Till exempel förser Hogia kollektivtrafikresenärer med information i realtid. Inom den administrativa sidan är det nu stort fokus på realtidsapplikationer för att man ska kunna få en nulägesbild av sin ekonomiska status, och där kommer vi att ligga i framkant, säger Reino Johansson.

Med Reino Johanssons tillsättning fortsätter vi traditionen att i styrelsen alltid ha flera personer med lång erfarenhet av att leda och utveckla komplexa verksamheter, säger Bert-Inge Hogsved, Hogias grundare och vd.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14