23948sdkhjf

Söderenergi väljer Green cargo

Energibolaget förlänger sitt avtal till 2022.

Söderenergi har kört biobränsle med Green cargo sedan 2009, från leverantörerna till sin bränsleterminal i Nykvarn. I det senaste avtalet hade man en option på en förlängning med tre år, som man nu väljer att utnyttja. 

Det förlängda avtalet kommer att löpa fram till 2022 och omfattar transporterna av 100 000 ton biobränsle varje år. Biobränslet körs med heltåg. 

– Tågtransporter i kombination med den goda lagringsmöjligheten av bränslen på terminalen i Nykvarn kommer fortsättningsvis att vara en hörnsten i Söderenergis bränslelogistik. Vi väljer att förlänga samarbetet med Green Cargo som levererat stabila transporter och en löpande utveckling av tågsystemet, säger Olle Ankarling, logistikansvarig på Söderenergi, i ett pressmeddelande. 

Söderenergi är fjärde största producent av värme och har ett av Sveriges största biobränsleeldade kraftvärmeverk. De förser cirka 300 000 personer, kontor och industrier i södra Storstockholm med fjärrvärme, motsvarande förbrukningen av hushållsel i 100 000 bostäder. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125