23948sdkhjf

DHL köper 14 stycken Boeing 777

Tidigare har man främst hyrt sina flygplan, men nu satsar DHL Express på att ersätta dem med nyare och mer effektiva maskiner. 

Globalt förfogar DHL Express över 260 flygplan som gör 600 flygningar till 220 länder dagligen. Huvudsakligen hyr man sin flygplansflotta, men nu är alltså en beställning på 14 stycken Boeing 777 Freighters lagd, med option på ytterligare sju. De första planen ska levereras under 2019. 

 Köpet reflekterar en gradvis ersättning av vår äldre flygplansflotta. Som den mest bränsleeffektiva och mest tillförlitliga frakttypen, med det bästa långdistansintervallet, kommer dessa flygplan att bidra till våra mål för minskning av utsläpp samt ge oss möjligheten att erbjuda direktflyg till ännu fler marknader. säger Ken Allen, global vd på DHL Express, i en kommentar. 

De nya flygplanen kommer inte att öka DHL:s kapacitet, men de ska sänka kostnaderna och öka effektiviteten, inte minst ur miljöhänseende. Jämfört med planen som de ersätter kommer koldioxidutsläppen att minska med 18 procent. 

Boeings 777 Freighters är det största tvåmotoriga fraktflygplanet i världen, med kapacitet att flyga 9 070 kilometer med en lastbelastning på 102 ton. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11