23948sdkhjf

Hedin i 200-miljonersaffär 

I en jätteaffär säljer Hedin bil 80 Mercedeslastbilar till C-R Johanssons åkeri.  

Hedin bil har sålt 80 lastbilar av märket Mercedes-Benz till speditören GDL:s dotterbolag C-R Johanssons åkeri i Varberg. Detta är den största affären Hedin bil och Mercedes-Benz Lastbilar gjort i Sverige någonsin.   

– Jag är mycket stolt och glad över den här fina affären som visar att Hedin bil, utöver person- och transportbilar, är en aktör att räkna med även inom lastbilssegmentet, där vi under de närmsta åren kommer att se en stadig tillväxt, säger Anders Hedin, ägare och koncernchef för Anders Hedin invest, i ett pressmeddelande. 

Flera andra företag var med i upphandlingen, men en avgörande faktor blev den lägre driftkostnaden gentemot Mercedes-Benz konkurrenter. Tack vare en referensaffär där GDL:s dotterbolag Helsingborg transport och logistik fick 15 stycken Mercedeslastbilar levererade av Hedin bil, våren 2017, har man kunnat mäta driftskostnaderna noga under ett år.   

– Detta har varit en komplex affär. Nu ser vi fram emot att kunna presentera liknande upplägg för fler kunder och öka Mercedes-Benz marknadsandelar i Sverige, säger Björn Janström, märkeschef för Mercedes-Benz Lastbilar på Hedin Bil.  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109