23948sdkhjf

Modelogistik varje dag i veckan

Butiken går först i vårt logistiktänk, skriver Maria Helmroth, allocation manager på Lindex.

Det är både inspirerande och utmanande att jobba med logistik på ett modeföretag. Detaljhandeln genomgår nu en stor förändring med en förskjutning mot digital handel och fler säljkanaler. Detta ger komplexa nätverk och ställer höga krav, inte minst på logistikprocesserna. Dagens utbud är enormt och som modeföretag konkurrerar vi inte bara med övriga modeföretag utan även med andra branscher. Logistik är kanske inte det första kunden tänker på men bra logistik påverkar definitivt den totala shoppingupplevelsen och därmed hela affären.

På Lindex arbetar vi för att på bästa sätt låta butiker och e-handel komplettera varandra och vi utvecklar ständigt vår fysiska och digitala närvaro. Bredden av kanaler innebär en logistisk utmaning som vi bemöter genom så stor flexibilitet som möjligt i försörjningskedjan. Genom korta ledtider och sena beslut om vilken kanal, marknad och butik som ska få en viss produkt och kvantitet kan vi på bästa sätt erbjuda rätt produkt, i rätt tid, på rätt plats och i rätt kanal.

Lindex jobbar med begreppet ”Store friendly logistics” som innebär att vi tänker på butik i alla logistikprocesser. Kan vi spara arbetsmoment i butik kan det vara värt att göra det lilla extra i logistikkedjan. Det kan exempelvis vara chaufförer som underlättar för butikspersonalen genom att leverera till butikslagret vid fasta tidpunkter och alltid tar med sig tomemballage och pallar. Eftersom vi har kund i fokus i allt vi gör och levererar till både butik och direkt till kund, jobbar vi såklart också med ”Customer centric logistics” det vill säga logistik på kundens villkor.

När det gäller transporten till butik och kund vill vi ha flexibla och lokala upplägg. Transportörerna måste förstå branschens specifika utmaningar och utvecklas tillsammans med oss. Vi jobbar sju dagar i veckan och det är dags att även transportbranschen levererar till butik, ombud och hem till kund alla dagar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11