23948sdkhjf

Umeå hamn bygger ut

Målet är att öka kapaciteten för att förbättra hamnlogistiken och öka kapaciteten med tåg.
I ett pressmeddelande skriver NCC att de, på uppdrag av Infrastruktur i Umeå, INAB, ska förbättra hamnlogistiken och utöka kapaciteten av gods mellan järnväg och hamn i Umeå. Bland annat ska NCC lägga cirka tre kilometer nya järnvägsspår. Ordervärdet uppgår till 116 miljoner kronor.

– Vi vill öka kapaciteten i Umeå hamn med effektivare och mer miljövänliga godstransporter och bättre logistik. Det kommer även stärka konkurrenskraften för näringslivet i övre Norrland. Avsikten är att skapa en mer långsiktig och hållbar logistiklösning för både hamnen och järnvägen som efterfrågas av näringslivet, säger Bertil Hammarstedt, vd på INAB, i pressmeddelandet.

Uppdraget är en totalentreprenad och innebär nya järnvägsspår på 2,8 kilometer, anlägga 20 000 kvadratmeter asfalterade lagringsytor i anslutning till järnvägsspåren och i hamnen, anlägga 10 000 kvadratmeter övriga hårdgjorda ytor samt anlägga 2,1 kilometer väg.

– Umeå hamn är en av Norrlands största hamnar och genom att bygga ut järnvägen och skapa förutsättningar för bättre logistik ökar vi kapaciteten. Samtidigt skapar vi en säkrare trafikmiljö för dem som bor och vistas i Holmsund eftersom vi möjliggör för Trafikverket att flytta Holmsunds bangård som ligger centralt i området, säger Mikael Dahlberg, produktionschef inom NCC Infra.

Arbetet förväntas vara klart i november 2019.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111