23948sdkhjf

Nytt kyllager ger Norrmejerier bättre samdistribution

Snart inleds bygget av Norrmejeriers nya kyllager i Umeå.

Inom kort startar markarbeten vid Umeå mejeri. Det är ett nytt lager på 5 500 kvadratmeter för mejeriprodukter och andra kylda livsmedel. Arbetet beräknas vara klart sommaren 2019.

– Ett större kyllager är mycket viktigt för Norrmejeriers fortsatta utveckling. Det känns extra roligt att en Norrlandsaktör bygger åt oss. Vi har mycket bra erfarenheter från tidigare samarbeten med Selbergs entreprenad och ser fram emot att få samarbeta igen, säger Anders Fredriksson, vd för Norrmejerier, i en kommentar.

Norrmejeriers kyllager är ett första steg i en mer omfattande ombyggnation av Umeå mejeri med en moderniserad förpackningshall och förpackningsmaskiner för det färska mejerisortimentet. Delar av den befintliga utrustningen har rullat i uppemot 40 år och lokalerna är från 1979.

För Norrmejerier har lager av kylda mejeriprodukter, plockning av varor och rangering av gods för samdistribution vuxit i volym. 60 procent av godset i Norrmejeriers bilar utgörs nu av livsmedel från andra leverantörer. Ett större lager ger möjligheter till optimal lagerhantering och utveckling av arbetsmiljö.

Samdistribution är sedan många år en viktig del i Norrmejeriers uppdrag. Det egna transportbolaget Lincargo utvecklar transporter med optimerade körsträckor och bästa möjliga fyllnadsgrad i bilarna.

– I det nya lagret kan vi optimera vår lagerhantering och vidareutveckla samdistribution för miljömässigt och ekonomiskt hållbara transporter i Norrland. Vi kan också använda energismarta lösningar och skapa en arbetsmiljö som är bättre för våra anställda, säger Anders Fredriksson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094