23948sdkhjf

Bockasjö expanderar och satsar i Eskilstuna

Eskilstuna kommun har tecknat ett optionsavtal med Bockasjö på mark i Eskilstuna logistikpark.

Bockasjö och Eskilstuna kommun har tecknat ett optionsavtal på 159 000 kvadratmeter mark i Eskilstuna logistikpark. Därmed kan Bockasjö erbjuda lokaler med bra läge för logistik och distribution i Stockholmsområdet och Mälardalen.

– Tillsammans med Eskilstuna kommun är vi väl rustade att både möta e-handelns behov av lagringskapacitet och att fasa ut gamla byggnader med mer ändamålsenliga lokaler, säger Joakim Hedin, vd på Bockasjö, i en kommentar.

Området, med skyltläge vid E20, ligger i angränsning till Bockasjös befintliga logistikfastighet på 23 000 kvadratmeter, som är uthyrd till Sportamore. I projektet planeras ytterligare två byggnader om 27 000 respektive 31 000 kvadratmeter.

Från Eskilstuna logistikpark kan man nå 3,5 miljoner människor inom en timme, och hela Norden inom ett dygn, något som kan vara avgörande när företag tänker e-handel.

– Vi glädjer oss åt Bockasjös offensiva satsning som befäster Eskilstunas position som ett av landets viktigaste och mest expansiva logistiknav, säger David Hofmann, vd för Eskilstuna logistik och etablering.

Under 2018 färdigställer Bockasjö tre logistikbyggnader på Hisingen Logistikpark. Därmed har Bockasjö uppfört 80 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta på det 310 000 kvadratmeter stora markområde som man förvärvade 2015. I Örebro färdigställde man en paket- och postterminal med en uthyrningsbar yta om 27 000 kvadratmeter, och i Västerås en ny postterminal på 5 000 kvadratmeter, båda med Postnord som hyresgäst.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079