23948sdkhjf

Scania står värd för Sustainable transport forum

Den 22 maj bjuder Scania in till Sustainable transport forum 2018. Al Gore är en av deltagarna.

För två år sedan arrangerade Scania det första Sustainable transport forum och nu i veckan är det dags igen. Evenemanget samlar några av världens mest inflytelserika ledare och beslutsfattare. USA:s tidigare vicepresident Al Gore och tidigare chefen för FN:s klimatorgan UNFCCC, Christiana Figueres, finns bland huvudtalarna.

Professor Johan Rockström, en av världens ledande forskare inom hållbarhetsfrågor leder forumet. Han kommer tillsammans med talare och paneldeltagare som representerar regeringar, städer, internationella organisationer, näringslivet, akademin och det civila samhället, att stimulera till diskussioner för att definiera en tydlig väg framåt för hållbara transporter.

– Vi har bestämt oss för att utöva ett aktivt ledarskap inom omställningen till hållbarhet i vår sektor. Men det är bara genom fortsatt samarbete som vi kan uppnå verklig förändring. Det är därför vi samlar ledare och beslutsfattare på Sustainable transport forum för att tillsammans diskutera hur vi kan samverka, förenkla och viktigast av allt – snabba på förändringstakten, säger Henrik Henriksson, Scanias vd och koncernchef, i ett pressmeddelande.

Forumet kommer att diskutera vad som krävs för att globalt uppnå ett fossilfritt transportsystem för tunga fordon till senast 2050, vilket är den förändringshastighet som krävs. De förändringsmöjligheter som är tillgängliga redan idag kommer också att diskuteras.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172