23948sdkhjf

Linde lanserar lätta truckar

Linde material handling kommer med fyra nya modeller för de lättare logistikuppdragen.

Linde material handling lanserar fyra nya modeller för lätta transportuppgifter. Det är nya låglyftaren MT12 och staplarna Linde MM10, MM10i och ML10.

– Ibland behövs bara en enkel truck för att hantera logistikuppgifter. Men även om det är produkter som på ytan ser enkla ut får det inte kompromissas med ergonomi och säkerhet, säger Toufik Oussou, produktchef för lagertruckar, i ett pressmeddelande.

De nya truckarna passar utmärkt för godstransporter på korta sträckor under två till tre timmar varje dag. Till exempel när en pall tillfälligt behöver lagras eller för att ha med i lastbilen vid leveranser till slutkund.

Den elektriska låglyftaren MT12 är den första av de nya modellerna, med en lastkapacitet på 1,2 ton. MT12 är kompakta, enkel att använda och passar för arbete i trånga miljöer och i lastbilar. En AC-motor på 0.65 kW hjälper till när man manövrerar trucken, som är utrustad med ett litiumjonbatteri som ger en drifttid på upp till tre timmar. Batteriet laddar till 50 procent på 30 minuter och är fulladdat efter två och en halv timme.

MT12 har också ett flertal säkerhetsfunktioner. Bland annat en elektromagnetisk broms och en lång och lågt monterad styrarm som ger säkerhetsavstånd mellan användare och truck.

– Med vår nya elektriska låglyftare MT12 samt MT15 med 1,5 ton lastkapacitet, som har funnits tillgänglig sedan 2016, närmar vi oss kunder som behöver enkel utrustning vid sidan om de mer kraftfulla truckarna. De här modellerna kompletterar vårt befintliga utbud perfekt, säger Toufik Oussou.

Linde utökar också sin produktserie för lätta och medeltunga uppdrag med de nya staplarna MM10, MM10i och ML10. Linde MM10 med monostativ och Linde ML10 med standardstativ är utvecklade för pallhantering upp till ett ton. På lyfthöjder upp till två meter ger monostativet god sikt över lastbärare och last och en annan fördel är att trucken kan fungera som mobil arbetsbänk för ergonomiskt arbete. I de fall större golvyta krävs eller där ramper och backar förekommer finns Linde MM10i med initiallyft tillgänglig som tillval.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078