23948sdkhjf

Packbud når volym och söker nytt kapital

Packbud bygger ut, slår omsättningsrekord och startar crowdfunding.

Packbuds affärsidé är att använda outnyttjade utrymmen i redan inplanerade transporter, vilket skapar både ekonomisk vinst och vinster för miljön. Nu börjar tjänsten nå volymer att tala om och i förra veckan slog Packbud rekord i förmedlade transporter då transportuppdrag för mer än 100 000 kronor såldes under ett dygn. Transporter av allt från möbler, traktorgrävare, flyttlass, båtar till poolskydd bokades under dagen.

Under 2017 inledde Packbud ett samarbete med Blocket.se och i slutet av året fick man två miljoner från Energimyndigheten för satsningen på en ruttoptimerare.

Under våren 2018 har befintliga ägare gått in med kapital, medel som tillsammans med en pågående crowdfunding-kampanj ska ge totalt tre miljoner kronor. Kampanjen har en månad kvar innan den går ut, men den har redan nått upp till Packbuds miniminivå.

Det var Thomas Fogdö, Pär Wredendahl och Mikael Funa som grundade Packbud år 2012. Utöver grundarna ägs bolaget av tio externa ägare varav investmentbolaget Aggregate är en. Hittills har bolaget haft över 30 000 användare, varav många kommer från Blocket, barnebys, Units och Effecta. Man har också 400 anslutna transportörer.

Nästa steg blir lanseringen av en intelligent ruttoptimerare som adderar ytterligare lager av tjänster som ska ta PackBud till en helt ny nivå. Från 2019 siktar man också på att nå ut på fler marknader utanför Sverige.

– Tjänsten är skalbar och vi ser liknande behov utanför Sverige, både från transportörer och transportköpare. Dessutom har vi redan ett transportörnätverk som delvis trafikerar ute i Europa. 10-15 procent av transportuppdragen som efterfrågas och bokas idag på Packbud, går till och från Sverige, över hela världen, säger vd Mikael Funa i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095