23948sdkhjf

Ny tågpendel till Tjeckien

ECL och DSV utökar sitt intermodala samarbete genom införandet av Den Moraviska pendeln.

European cargo logistics, ECL, och DSV Road når nu ytterligare en destination på kartan, Zajeci i den södra delen av Moravien i Tjeckien. Detta blir den östligaste terminalen i ECL:s nätverk. För DSV är detta ingen ny destination, men det blir ett sätt att hantera transporter till östra Europa på ett miljövänligare sätt.

– Vi letar alltid efter lämpliga alternativ som kan hjälpa oss att minska miljöpåverkan. Denna intermodala lösning hjälper oss dessutom att hantera den rådande marknadssituationen med hög efterfråga på transporter och begränsad tillgång på kapacitet i vissa områden, relaterat till avsaknaden av chaufförer, säger Christian Gerdtsson, vice vd för DSV Road, i en kommentar.

– Våra tjeckiska partners har anpassat terminalen i Zajeci speciellt för denna förbindelse. Tills alldeles nyligen har man bara hanterat stål här, berättar Tobias Behncke, som är ansvarig för ECL:s intermodala verksamhet.

Den Moraviska pendeln avgick för första gången för några veckor sedan från kombiterminalen i Lübeck-Travemünde. Till en början kommer den nya förbindelsen att transportera trailers och containers mellan Skandinavien och Tjeckien två gånger per vecka. I början av nästa år är tanken att antalet avgångar ska fördubblas och ECL räknar med att transportera 7 000 enheter under de första tolv månaderna, volymer som tidigare mest gått via Polen.

DSV kommer att uppta en betydande del av kapaciteten på linjen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093