23948sdkhjf

Elmia satsar stort på ny transportmässa

Nästa höst blir det premiär för Elmias nya transportmässa – Elmia Nordic transport infrastructure.

Den nya mässan kommer att arrangeras parallellt med Elmia Nordic rail. Tillsammans med konferensen Elmia future transport summit ska mässorna bilda en av de stora samlingsplatserna för utveckling av framtidens transporter och infrastruktur. Datumet blir den 8-10 oktober 2019.

På Elmia Nordic rail möts sedan flera år projektörer, inköpare, operatörer, kravställare, myndigheter, organisationer, forskare och utbildare, alla med ett gemensamt intresse för järnvägen.

Elmia Nordic transport infrastructure ska i sin tur bli den nya transportmässan som tar ett helhetsgrepp om alla transportslag och den teknik och de tjänster som kommer behövas i framtiden för att möta transporternas olika utmaningar, som olika transportslag, intermodalitet, infrastruktur och samhällsbyggande.

Konferensen Elmia future transport summit är forumet för de stora strategiska frågorna kring transporter och infrastruktur med fokus på politik, strategier, framtid, industrialisering, Norden-samverkan och samhällsbyggande infrastruktur.

– Med den här nya arenan samlar vi alla berörda aktörer, alla som kan skåda framåt – samhällsplanerare, politiker, myndigheter, konsulter, entreprenörer och framtidsforskare – och får med oss ett resultat som vi kan följa upp vartannat år och forma en framtida färdplan mot det hållbara samhället, säger Lars Redtzer i ett pressmeddelande. Han är ansvarig för infrastrukturfrågor på Sveriges byggindustrier, som är samarbetspart till mässorna.

På mässgolvet kommer besökarna att kunna delta i tech talks, tekniska seminarier direkt ute på mässgolvet, och tech walks, guidade turer om olika specialämnen. Till mässorna hör också också en matchmaking med korta effektiva möten mellan leverantörer och uppdragsgivare.

– Nu skapar vi nästa generations mötesplats som går på djupet i tekniken men också tacklar de stora strategiska frågorna om klimat och samverkan. Här finns allt som behövs för att vara en ständigt aktuell mötesplats för transporter och infrastruktur, säger Magnus Ringqvist, projektledare för Elmias nya transportmässor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.127