23948sdkhjf

Sex nya Transmontana för Green cargo

Green Cargo investerar i ytterligare sex stycken sexaxliga lok lok av typen Transmontana., som kan dra ungefär dubbelt så mycket som ett konventionellt RC-lok.

Förra året bestämde sig Green cargo för att köpa två nya Transmontana-lok. De är tänkta att komma i trafik under hösten 2018. Nu har manbeslutat att signera ytterligare ett avtal med Softronic och investera i ytterligare sex lok.

– Köpet av dessa lok ger oss möjligheter att skapa effektivare logistiklösningar för våra kunder, särskilt i de tyngre transportuppläggen. Loken ger inte bara ökad kapacitet och säkerhet, utan sänker även transportkostnaden för våra företagskunder, säger Green Cargos vd Jan Kilström i ett pressmeddelande.

Loken har alltså större dragkraft och är utrustade med automatisk och optimerad elbromsning. Med hjälp av uppgifter om topografi och körsträckor kommer loken att optimeras för att köra så energisnålt som möjligt. Loken är en blandning av beprövad teknik med en svensk boggikonstruktion samt modern elektronik med elåtermatning, som även kan nyttjas fullt ut vid multipelkörning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093