23948sdkhjf

UPS ser genombrott för eldrift

Nu ökar UPS till 170 eldrivna lastbilar i centrala London. Bakgrunden är en ny laddteknik.

Ett konsortium lett av UPS har i London tagit i drift en ny laddteknik som övervinner utmaningen att parallellt ladda en hel flotta av elfordon utan att behöva uppgradera elnätet till stora kostnader.

I och med teknikskiftet ökar UPS antalet elfordon vid den centrala Londonanläggningen från den nuvarande maxgränsen på 65 till samtliga 170 lastbilar som är stationerade där.

En viktig del i laddningstekniken är användningen av energilagring i form av batterier på plats. Även om nya batterier används i denna fas bedömer man att man i framtiden ska kunna återanvända batterier som redan har använts i elfordon hos UPS. Genom ett system som fördelar laddningen över dygnet kan man sänka behoven i perioder av hög belastning, exempelvis när många lastbilar står inne.

- Vårt tidigare arbete med eltransportfordon visar att begränsningarna i den lokala elnätsinfrastrukturen är ett av de största hindren för en ökad användning av elfordon. Vi behöver hitta smartare lösningar för laddning av elfordon om vi ska kunna dra nytta av de stora fördelar dessa fordon ger vad gäller luftkvalitet och miljö rent generellt – och vi menar att detta är en sådan lösning, säger Tanja Dalle-Muenchmeyer, programchef för eltransportfordon vid Cross river partnership, i ett pressmeddelande.

Läs mer om: UPS
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109