23948sdkhjf

DSV bygger storterminal i Jönköping

DSV Road har växt ur sina lokaler. Nu har man köpt mer än 100 000 kvadratmeter mark för att bygga nytt.

I Stigamo, som är en del av Logpoint south Sweden strax söder om Jönköping, satsar nu DSV Road stort med ett markförvärv på 107000 kvadratmeter för nyetablering. På platsen ska det byggas ny terminal och kontor.

DSV, med över 45 000 anställda samt kontor och anläggningar i mer än 80 länder på sex kontinenter, tillhandahåller logistiklösningar för tusentals företag dagligen. I Jönköping har man varit verksamma sedan 70-talet och man finns redan idag på Logpoint, men då på delområdet Torsvik.

– Vi väljer nu att satsa stort på en nyetablering i Stigamo för att kunna utveckla vår distribution och affärsverksamhet ytterligare i Jönköpingsområdet, säger Magnus Malmqvist, vd på DSV Road, i ett pressmeddelande.

Med etableringen av en större anläggning följer på sikt ett ökat behov av arbetskraft inom verksamheten, för att klara en utökad produktion av transporttjänster.

– DSV har haft verksamhet med terminal och kontor i Torsvik under många år. Nu har vi fått en bra tomt i samma del av Jönköping med fördelaktig geografisk placering för vår centrala omlastningsterminal till inrikes och internationella transporter. Placeringen gynnar framförallt våra kunder och vår personal, som får en ny modern arbetsplats, säger Christer Hagsund, finansiell chef på DSV Road.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078